Szolgáltatásaink

 • Lángvágás
 • Lemezvágás
 • Acélszerkezet gyártás
 • Élhajlítás
 • Darabolás
 • Hegesztés

lemezvágás

Lemezvágás

lángvágás

A lángvágás a legrégibb, lágyacélok esetében alkalmazható vágási eljárás. Általában egyszerű eljárásnak tekintik, és mind a berendezés, mind fogyóeszközei viszonylag olcsók. A lángvágó pisztollyal igen vastag lemez is elvágható, elsősorban csak az adagolható oxigén mennyisége jelent korlátot. Amikor azonban acéllemezek esetében formavágásra kerül sor, a munka túlnyomó részét 12 hüvelykes vagy annál vékonyabb lemezeken végzik.

Megfelelő beállítás esetén a lángvágó pisztoly sima, egyenes vágott felületet produkál. Csak kevés salak található az alsó szélen, a felső szél csak kevéssé lekerekített az előmelegítő láng következtében. Ez a felület ideális számos alkalmazáshoz, további megmunkálás nélkül.

A lángvágás ideális az 1 hüvelyknél vastagabb lemezek esetében, és ugyan némi nehézséggel, de akár 1/4 hüvelyk vastagságú lemezeknél is alkalmazható. A lángvágás további nagy előnye, hogy egyszerre akár több pisztollyal is végezhető, megsokszorozva a termelékenységet.

CNC vezérelt plazmavágóval tudunk fém lemezeket, rozsdamentes acél lemezt, valamint szénacél lemezeket megmunkálni akar 0.8mm vastagságtól 45mm-ig bezárólag. Bármilyen formát és egyedi megrendelést le tudunk gyártani akkor is ha Önnek csak lemezvágási feladatokra van szüksége de amennyiben igény van rá, természetesen az összeállítást is el tudjuk végezni.

 

Lángvágás

Plazmavágás

A plazmavágás kitűnő eljárás a lágyacél lemezek vágásához; sokkal nagyobb sebességgel végezhető, mint a lángvágás, bár a szélek minősége valamivel gyengébb. Ez az, ahol a plazmavágás gondot okozhat. A szélek minősége, a vágási áramtól függően, általában 1/4 hüvelyk és 1,5 hüvelyk között a legjobb. Összességében a szélek derékszögűsége akkor sérül, amikor a lemezek kezdenek igazán vastaggá válni (az imént említett tartományon kívül), bár a szélek egyenletessége és a szennyeződés keletkezése még mindig elég jó lehet.

A lángvágó pisztollyal összehasonlítva a plazmavágó berendezés költséges lehet, mivel a teljes rendszerhez energiaellátás, vízhűtés (a kb. 100 A feletti rendszerekhez), gázszabályozás, égőfej-csatlakozás, csatlakozó tömlők és vezetékek és egy pisztoly szükséges. Ám a plazmavágás nagyobb termelékenysége a lángvágással összehasonlítva rövid idő alatt behozhatja az árát.

LEMEZVÁGÁS - hidraulikus lemezollóval

Baykal hidraulikus CNC lemezollónk segítségével 4000 mm szélességben vágunk lemezeket.

A hidraulikus lemezvágó gép alkalmas lemezek széles választékát kiváló minőségben és sebességgel darabolni. Maximális vágási hosszúság 4100 mm. A maximálisan vágható lemez vastagsága normál szénacél esetén 8 mm. A berendezés 90° és 45°-os oldalütközővel, valamint motoros hátsóütközővel van ellátva, mellyel a vágási távolságot 0,1 mm-es pontossággal lehet beállítani elektromos vezérléssel valamint kézi beállítással egyaránt. A kiemelkedő vágási minőség mellett a vágószög automatikusan lemezvastagsághoz történő igazítása jelentős időmegtakarítást biztosít.

Lemezvágási eljárással a lemezvágó gép az előre megadott méreteket vágja le, mely során minimális sorja keletkezik, melyet eltávolítva tökéletes éleket kapunk. Összetett lemezmegmunkálás részeként is költséghatékony és gyors megoldást kínál.

Lemezvágás

Kérjen ajánlatot

  A * jelölt mezők kitöltése kötelező!

  Acélszerkezetek gyártása

  Minden jog fenntartva! 2020 Copyright!